کیش خوب همانند فوتبال خوب است، حرف نمی زند ، عمل می کند.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۳ آذر ۱۳۹۶
خانه » سلامتی » تغذیه و سلامتی » انواع مسمومیت های فصل تابستان

انواع مسمومیت های فصل تابستان

انواع مسمومیت های فصل تابستان

در ادامه این مطلب از مجله پزشکی و سلامت پزشک چی قصد داریم شما را با انواع مسمومیت های فصل تابستان آشنا کنیم .

همانطور که می دانید با گرم شدن هوا احتمال مسمویت در افراد بسیار زیاد می شود چون با افزایش دما امکان رشد میکروب‌ها ، باکتری‌ها و قارچ‌ها هم افزایش می یابد و می‌تواند مشکلاتی برای دستگاه گوارش یا بدن ما به وجود آورند . همچنین با گرم شدن هوا فسادپذیری مواد غذایی بیشتر اتفاق می‌افتد و افراد بیشتر در معرض مسمومیت قرار می‌گیرند .

انواع مسمومیت های فصل تابستان انواع مسمومیت های فصل تابستان

انواع مسمومیت های فصل تابستان

رعایت نکات بهداشتی در مورد مصرف آب و غذا و رعایت بهداشت فردی از مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌هاست.

مسمومیت با آب آلوده

احتمال دارد در سفرهای تابستانی افراد به دلیل در دسترس نبودن آب لوله‌کشی از آب چاه استفاده کنند . آب چاه همیشه آلوده است مگر خلاف آن ثابت شود . در صورت نوشیدن آب چاه فرد دچار انواع بیماری‌های عفونی ازجمله وبا ، بیماری‌های حاد عفونی یا بیماری‌های انگلی می‌شود .

راه پیشگیری این است که آب را جوشانده و بعد از خنک شدن مصرف کرد .

آب آلوده منشا بسیاری از بیماری‌های عفونی است که سردسته آنها بیماری‌های اسهالی هستند . این بیماری‌ها با تب ، درد شکم و اسهال شدید همراه می‌شود . بیماری‌های انگلی نیز با درد شکم اما بدون تب بروز پیدا می‌کند که در ایران نیز رایج است .

مسمومیت با غذاهای گوشتی

اگر در رستوران‌ها و بخصوص رستوران‌های بین راه گوشت در یخچال نگهداری نشود، میکروب در آن ایجاد می‌شود . مشخصه این میکروب این است که بین ۱۲ ساعت تا یک روز بعد از خوردن غذای آلوده فرد دردهای پیچشی شکمی شدید همراه با حالت تهوع احساس می‌کند .

این دردهای شکمی معمولا غیرقابل تحمل است . اگر پزشک تشخیص دهد اصلاح آب و الکترولیت انجام می‌شود . غذا خوردن از راه دهان برای مدتی ممنوع می‌شود تا روده استراحت کند . با تزریق سرم و داروهای ضد پیچش ، ضد درد و ضد استفراغ بیماری کنترل می‌شود و بهبود پیدا می‌کند . این بیماری به مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان نیاز ندارد .

مسمومیت با نان خامه ای و سوسیس کالباس

زمان فاسد شدن بعضی از مواد غذایی مثل نان خامه‌ای کمتر از یک ساعت است. میکروب نان خامه‌ای و شیرینی‌های تر را گرفتار می‌کند همینطور می‌تواند در سوسیس و کالباس و انواع ساندویچ‌ها نیز دیده شود . علامت این میکروب استفراغ‌های مکرر است . فرد چند ساعت پس از خوردن شیرینی خامه‌ای ، سوسیس و کالباس یا غذای حاضری ممکن است گرفتار شود . استفراغ بر اثر این مسمومیت به اندازه‌ای است که تمام محتویات معده فرد بیرون می‌آید و در حدود ۲۴ ساعت با ورود هر ماده غذایی به معده ، فرد استفراغ می‌کند . معمولا بعد از این دوره بیماری بهبود پیدا می‌کند اما اگر شدت پیدا کند فرد به سرم یا آمپول نیاز پیدا می‌کند . این مسمومیت با تب همراه نیست و در روند درمان به مصرف آنتی‌بیوتیک احتیاج نیست .

مسمومیت با باکتری حاصل از برنج شب مانده

مصرف غذای مانده بیرون از یخچال باعث ایجاد حالت تهوع ، دل‌درد و مسمومیت غذایی می‌شود . علائم این بیماری در بعضی بیماران اسهال و در بعضی افراد استفراغ است اما در هر صورت بیمار باید بستری شود و داروی ضداسهال و ضداستفراغ دریافت کند و معمولا در مدت کمتر از ۴۸ ساعت بهبود می یابد.

مسمومیت با کنسروهای جوشانده نشده

این مسمومیت با استفاده از کنسروهای جوشانده نشده مثل کنسرو تن ماهی ، لوبیا و انواع غذاهای کنسروی ( که در بسته‌بندی آنها خللی به‌وجود آمده باشد ) ایجاد می‌شود . این باکتری عامل ایجاد مسمومیت بسیار خطرناکی است و بخصوص اگر قوطی تن باد کرده باشد ایجاد می‌شود . در این شرایط فرد پس از خوردن غذا دچار خشکی دهان می‌شود ، افتادگی پلک ایجاد می‌شود ، افراد احساس سستی و ضعف کرده و دو بینی پیدا می‌کنند .

این مسمومیت بسیار خطرناک است و اگر بسرعت به بیمار رسیدگی نشود و داروی آنتی توکسین این سم را به بیمار نزنند ممکن است به مرگ منجر شود پس توجه به جوشاندن کنسروها در عدم ابتلا به این مسمومیت اهمیت بسیاری دارد .

مراقب میکروب ها باشید

برای جلوگیری از بروز مسمومیت‌ها بهتر است از خوردن غذا در رستوران‌ها یا حداقل رستوران‌هایی که از بهداشت آنها مطمئن نیستید پرهیز شود .

بسیاری از غذاها مثل سالاد اولویه ، شیرینی‌های خامه‌ای ، سوسیس و کالباس اگر خارج از یخچال نگهداری شوند فاسد می شوند و باید از مصرف آنها خودداری شود .

از فروشنده‌های دوره‌گرد مواد غذایی تهیه نکنید و سعی کنید از مواد غذایی بسته‌بندی و پاستوریزه استفاده کنید .

باید میوه‌ها و سبزیجات پیش از مصرف بخوبی شسته و ضدعفونی شوند و از سلامت آب مصرفی برای شستن آنها نیز اطمینان حاصل شود . رعایت موارد بهداشتی هنگام سفر اهمیت بیشتری دارد و افراد باید دقت کنند در فضاهای شناخته نشده غذا و نوشیدنی مصرف نکنند و ابتدا از سلامت غذای مصرفی مطمئن شوند .

 

پزشک چی

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز